Kranio sakral Terapi

Føler du dig stresset og har muskelspændinger?  Så kan Kranio sakral terapi hjælpe dig.

Kranio sakral terapi er en blid og behagelig behandlings metode der healer, afspænder og balancere nervesystemet.

Hvad kan Kranio sakral terapi afhjælpe:

  • Muskel spændinger
  • Mave/tarm problemer
  • Stress
  • Koncentrations og indlærings problemer
  • Søvnproblemer

Hvad er Kranio sakral terapi?

Behandlingen udføres med nænsomme tryk primært på kraniet. Ved at løsne fascia og muskler kan hjernen og rygmarven bevæge sig frit, og derved øger man kroppens evne til selvregulering. Hvilket igangsætter en selvhelbredende proces i kroppen.
Du vil under behandlingen falde hen i en meditativ tilstand, hvor du hverken sover eller er vågen. Dine tanker falder i baggrunden, nervesystemet falder til ro og din krop vil langsomt genfinde sine selv helbredende egenskaber

Hvordan foregår behandlingen?

Under behandlingen ligger du fuldt påklædt på en briks på ryggen behandlingen udføres blidt og nænsomt og opleves meget behageligt. Du vil normalt opleve positive virkninger allerede efter første besøg.

Session 50 min. 600 kr. 

Send En Besked

Udfyld formularen, så kontakter jeg dig og vi kan tage en uforpligtende snak om, hvordan jeg kan hjælpe dig eller ring på 27281518.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

 

"Jeg følte mig hurtigt tryg, ved den måde Alex gav sig tid til at lytte. Jeg kunne bedre forstå de ting, der fyldte meget og hvad problemet var. Alex har en ro og grounding jeg næres af"   Caroline Thomsen

 

"Mit liv har taget en positiv drejning med større rummelighed, selvtillid og med humøret i top. Det har været så vigtig for mig. Min aller varmeste anbefaling"  Mona Troelsen

 

"Alex formår at skabe et trygt og tillidsfuldt rum, hvor sindet hurtigt går i en meditativ tilstand og kroppen svarer med rystelser og energirytmer – efter hver behandling kan jeg mærke en dybere kontakt med mig selv. Efter seks behandlinger føler jeg en langt større indre ro og kan mærke en anden styrke i kroppen"  Karin 

 

“Vi har haft en rigtig tryg og positiv oplevelse hos Alex Gamberini. Vi havde brug for hjælp fra en som kunne se på vores parforhold udefra og give os nogle værktøjer til at komme videre. Vi havde kæmpet med for mange skænderier og dårlig kommunikation. 
Under hele forløbet var vi ikke i tvivl om at vi begge skulle arbejde hårdt på at blive bedre til at kommunikere og se indad. Sammenholdet er blevet stærkere og vi forstår at bruge de redskaber vi fik med på en konstruktiv og berigende måde. Bo & Marianne

 

Hvad får du ud af behandlingen?

Kranio sakral terapi er et fantastisk redskab til at afbalancere krop og psyke med, fordi det tagger udgangspunkt i kroppens dybere ressourcelag, via de subtile energi rytmer. Kroppens iboende ressourcer kontaktes, og det er disse kræfter der er med til at igangsætte kroppens selvhelbredende egenskaber. Det påvirker nervesystemet, hypofysen og dermed hormonsystemet, lymfesystemet, immunforsvaret, organsystemet, bidfunktionen, blodcirkulationen og muskel- skelet systemets egenskaber.

Kranio sakral terapi kan afhjælpe kronisk stress, uanset om det er opstået som følge af en traumatisk fødsel, tilknytningsskader pga. manglende kontakt og omsorg eller i forbindelse med fald eller andre traumer senere i livet, for eksempel piskesmæld eller hjernerystelse fra et fald eller en bilulykke.

Med en Kranio sakral massage løsnes gamle lag af spændinger, ubalancer, chok og traumer og kroppen understøttes i at regulere sig selv. Du får øget velvære og en bedre tilstedeværelse i din krop – og din evne til at håndtere stress bedres.

Hovedpine og migræne

Mange mennesker kender fornemmelsen af at være tung og mat i kroppen; fornemmelsen af at hovedet er ved at eksplodere, eller at hjernen ikke vil komme op i omdrejninger. Når denne tilstand går hen og bliver permanent eller hyppig kan det have stor indflydelse på ens private og professionelle liv. Desuden lider mange af migræne og er afhængige af migrænemedicin.

En hyppig årsag til hovedpine og migræne er ofte forstyrrelse af blodcirkulationen til eller fra hjernen, spændinger mellem kranieknoglerne eller i hjernens membraner. Kranio sakral terapi kan lindre disse symptomer, således at anfaldene mildnes, og der bliver længere imellem dem.

Kæbespændinger er ligeledes en hyppig årsag til hovedpine, og mange vælger Kranio sakral terapi for at få et mere afslappet og smertefrit liv.

Indlærings og koncentrationsvanskeligheder

Når du skal lære noget nyt, er du dels nødt til at kunne være koncentreret og fokuseret, dels at kunne slappe af, så det nye stof kan bundfælde sig. Og det inden for relativt kort tid. Der sker nemlig det, at i den første del af indlæringen, skal vi skærpe vores opmærksomhed og være fokuserede, derefter skal vi kunne slappe af for at integrere den nye læring med den gamle viden.

Er vi ikke i stand til at ”stresse op” og ”falde ned”, vil indlæringen ikke kunne fungere optimalt. Dette skyldes ofte en kronisk stresstilstand i det kranio sakrale system, som typisk kan rettes med få kranio sakrale behandlinger. Kranio sakral terapi kan også forbedre ordblindes evne til at læse. Forskningen viser i dag, at ordblindhed kan skyldes nedsat blodcirkulation til en del af hjernen, hvor vi bearbejder de visuelle input fra øjnene. Kranio sakral terapi øger bl.a. blodgennemstrømningen til netop dette område.

Når stress bliver en livstilstand

Stress spiller med stor sandsynlighed en rolle i dit liv; enten føler du dig selv stresset, eller du ser, hvordan et familiemedlem, en nær ven eller kollega lider af vor tids mest udbredte folkesygdom. Alene drømmen om det perfekte job, den perfekte familie, den perfekte krop og de perfekte børn er for mange stressfaktorer nok til et helt liv.

Men lige så brugt og slidt ordet stress er, lige så svært er det at definere, hvad det egentlig omfatter, og ikke mindst hvornår stress går fra at være præstationsfremmende til at være livsbegrænsende. Undersøgelser viser, at mange børn og voksne lider af kronisk stress. Vi har sjældent svært ved at pege på de ting omkring os, der stresser: job, krav, forhold, sygdom, søvnmangel osv. Hvis kroppen er i fysisk stress tilstand, så håndteres den mentale stress også dårligere.

Fysisk stresstilstand, hvilket ofte ses, når f.eks Vagus nerven er i klemme eller irriteret i sit forløb under kraniekanten. Dette skaber en ubalance hos den pågældende som gør, at stress faktorer virker større og mere uoverskuelige end nødvendigt. Når Vagus nerven frigøres, opleves større overblik samt lyst og energi til nye udfordringer.

Oplever du, at de udefrakommende krav synes uoverkommelige, at dine egne krav til dig selv er uopnåelige, at du ofte tvivler på dig selv, eller har svært ved at tænke to sammenhængende tanker? Føler du generelt en utilpashed og uro i kroppen? Og holder tanker og uro dig ofte fra at få en god nats søvn? Så kan Kranio sakral terapi være en relevant terapiform for dig.
kranio sakral terapi

Hormonelle ubalancer

Der kan være mange årsager til, at du oplever hormonelle ændringer eller forstyrrelser i din krop: pubertet, menstruation, graviditet, overgangsalder, medicin osv. Ændringer, der for mange mennesker er til stor gene i hverdagen.

Omvendt kan det også være, at du slet ikke ved, at du går rundt med en hormonel ubalance, og at dette er grunden til, at du f.eks har megen høj svedproduktion, hudproblemer eller har svært ved at blive gravid. En ubalance kan ofte føres tilbage til nedsat blodtilførsel til hypofysen. Hypofysen er den kirtel i kroppen, som kontrollerer de andre kirtler.

Kirtlen sidder i bunden af kraniet i nogle bindevævsmembraner. Optræder der spændinger i disse membraner, kan det betyde nedsat blodtilførsel til en del af kirtlen og skabe ubalance i produktionen af de hormoner, som regulerer andre kirtler i kroppen. Med Kranio sakral terapi kan spændingerne blive løsnet og blodtilførslen til hypofysen genoprettes

”Et hormonsystem i balance er forudsætningen for en krop i balance”
kranio sakral terapi

Smerter i bevægeapparatet

Måske døjer du som rigtig mange mennesker med kroniske eller ”uløselige” smerter og spændinger i musklerne, skelettet og/eller i leddene. Måske har også du prøvet mange Eller du har måske fået at vide, at det blot er noget, du må ”lære at leve med”. Det er det ikke nødvendigvis. Det er muligt at fremkalde en dyb, vedvarende afspænding af musklerne i nakken og ryggen. former for behandling, men de varige resultater er udeblevet.

Eller du har måske fået at vide, at det blot er noget, du må ”lære at leve med”. Det er det ikke nødvendigvis. Spændinger og smerter stammer ofte fra spændinger i kraniosakral-systemet, hvilket kan lindres. Vi formoder normalt, at årsagen til spændinger i nakke og ryg kommer fra muskler og knogler. Ofte er dette også tilfældet, men muskelspændinger og smerter i skelettet kan også opstå på grund af spændinger i bindevævet.

Det dybereliggende bindevæv i kroppen kan blive spændt på grund af et fald, et slag til hovedet, en ulykke, et psykisk traume eller langvarigt medicinindtag. Hvis dine smerter og spændinger udspringer fra kraniosakral-systemet, vil du typisk have oplevet en korttidsforbedring efter f.eks massagebehandlinger eller manipulation af knogler, men dine symptomer vil typisk vende tilbage igen.

Når man løsner spændingerne i bindevævsmembranerne inde i hovedet eller bindevævet omkring rygmarvsnerverne, bliver det muligt at fremkalde en dyb, vedvarende afspænding af musklerne i nakken og ryggen. Du vil derved opleve en bedre kropsholdning, og at dine smerter mildnes eller forsvinder helt.

Terapiens oprindelse

Kranio sakralterapiens fader er Dr. William G. Sutherland (læge og osteopat), der allerede i starten af 1900-tallet opdagede kranieknoglernes bevægelser og disses betydning for den fysiske, såvel som den psykiske velbefindende. Til at begynde med arbejdede han meget fysisk og mekanisk manipulerende for at skabe balance i klienternes system. Men gennem årene blev han mere og mere blid – og han opdagede at jo mere han lyttede til klientens iboende ressourcer og jo mindre han aktivt gjorde, jo bedre resultater.

Videnskabelige links om kranio sakral terapi:

hindawi.com/journals/ecam/2011/178769/ref/
journals.sagepub
sciencedirect.com/science/article/pii

Her kan du læse mere om mig: https://alexgamberini.dk/om-mig/
Her kan du læse mere om hvad jeg tilbyder:  https://alexgamberini.dk/

Her finder du klinikken

Amagertorv 14B, 1160 København K
(På strøget ved Storkespringvandet)

Åbningstider

Mandag - fredag: 09.30 - 18.00
(Kun efter aftale.)